Könyvelés

Társasházak könyvelése

A társasházak könyvelése komplex folyamat, amely magában foglalja a társasház pénzügyeinek nyilvántartását és kezelését.
Az OnlineHáz program támogatja a munkámat, ahol a tulajdonosok regisztráció után figyelemmel kísérhetik a ház pénzügyeit és saját előírásaikat, befizetéseiket.

 1. Közös költség beszedése és könyvelése: A tulajdonosoktól származó közös költség befizetéseit nyilvántartom, könyvelem és követem, az esetleges késedelmeket jelzem a közös képviselőnek.
 2. Számlák és költségek nyilvántartása: A társasháznak számos kiadása lehet, mint például a fűtés, víz, villany, takarítás, karbantartás stb. Ezeket a költségeket rögzítem és könyvelem.
 3. Bevételek nyilvántartása: A társasháznak lehetnek bevételei, például bérbeadásból. A bevételeket rögzítem és könyvelem.
 4. Pénzügyi kimutatások előállítása: Elkészítem az éves pénzügyi kimutatásokat, amelyek részletesen bemutatják a társasház pénzügyi helyzetét, beleértve a bevétel és kiadások, valamint a vagyonállomány alakulását. Ennek segítségével készíti el a közös képviselő az éves beszámolót.
 5. Adózás: A társasháznak adózási kötelezettségei lehetnek például bevételek vagy alkalmazottak miatt. Figyelemmel kísérem az aktuális adószabályokat és gondoskodom arról, hogy a társasház megfeleljen ezeknek az előírásoknak.
 6. Társasházi közgyűlés támogatása: Segítem a közös képviselőt a társasházi közgyűléseken bemutatandó pénzügyi jelentések előkészítésében.
 7. Tulajdonosi elszámolások: Amikor egy tulajdonos eladja az ingatlanát, kezelem az egyéni elszámolásokat és visszatérítéseket.

A társasház könyvelése speciális követelményeket támaszt, és a pontos és rendszeres könyvelés elengedhetetlen a társasház pénzügyi stabilitásának és átláthatóságának biztosításához.

Vállalkozások könyvelése

A vállalkozások könyvelése fontos tevékenység, segít a pénzügyi helyzet megértésében és az adókötelezettségek teljesítésében.
Katás és átalányadózó egyéni vállalkozások könyvelésével foglalkozom egyszeres könyvvitelben.

 1. Vállalkozással kapcsolatos ügyintézés: Ha szükséges, elintézem a vállalkozás alapítását, szüneteltetését, megszüntetését, így enyhítem az adminisztrációval járó terheket. Minden ügyfélkapus ügyintézésben szívesen segítek online, legyen az erkölcsi bizonyítvány igénylése, NAV folyószámla lekérése és rendezése átvezetési kérelemmel, részletfizetés kérése vagy akár földhivatali ügyintézés.
 2. Számlázás: Segítek regisztrálni számlázóprogramban, össze is kötöm a NAV rendszerével, ha szükséges.
 3. Bevételek és kiadások könyvelése: Minden üzleti tranzakciót rögzítek a könyvelési rendszerben.
 4. Alkalmazottak bérszámfejtése: Amennyiben a vállalkozás alkalmazottakkal rendelkezik, a bérszámfejtés magában foglalja a fizetések kiszámítását, a levont és fizetendő adók kiszámítását, a kapcsolódó adminisztrációt és a bevallások elkészítését és benyújtását.
 5. Adóbevallások elkészítése: Rendszeresen elkészítem és benyújtom az adóbevallásokat, beleértve az alkalmazottak utáni járulékokról szóló havi bevallást, a személyi jövedelemadót, a Kata bevallást, az átalányadózók negyedéves bevallását – „göngyölítés” – és az esetleges fordított ÁFA bevallásokat.
 6. Vállalkozási szabályozásoknak való megfelelés: A vállalkozásoknak be kell tartaniuk azokat a pénzügyi és adózási szabályokat, amelyek vonatkoznak rájuk, ezt tanácsadással segítem.

A vállalkozóknak érdemes könyvelővel leszerződniük a pontos és jogszabályoknak megfelelő, naprakész könyvelés biztosítására. Ezzel megszabadulnak az időrabló és sokszor túlságosan bonyolult adminisztrációtól és biztonságban tudhatják vállalkozásukat.

Ami mindenkire vonatkozik és benne van az árban: bevallások beadása, adótanácsadás, egyéb bármilyen segítség: vállalkozás indítás, szüneteltetés bejelentése, igazolások kérése, HIPA bevallás, stb. A bérszámfejtés havi 2 000 Ft alkalmazottanként.

Scroll to Top